Zenés, mondókázós foglalkozások - Dunaharaszti
2016. november 04. írta: pcsj

Zenés, mondókázós foglalkozások - Dunaharaszti

Baba-mama No.3

Ha gyermekünk zenei fejlődéséről is szeretnénk már kiskorában gondoskodni, szerencsére semmi akadálya, akadnak lehetőségek. (Nem szakkörökről lesz szó, hanem a kötetlen gyerekfoglalkozásokról 6-7 éves korig.)

 

Ringató - 0-3 év

Az éneklős, mondókázós, ölbeli játékos Ringató már az ország egész területén elérhető (+ számtalan kötet formájában). Itt Dunaharasztin a Laffert Kúriában szerdánként 10:15-kor és 11:00-kor lehet kipróbálni, 30 percesek a foglalkozások. A közelben még pár helyen tartanak órákat, ezen a linken látható, hol, mikor pontosan, illetve a Facebook-oldalon is lehet tájékozódni. 

 

Kerekítő - 0-7 év

A Kerekítőn belül többféle foglalkozás (és könyv) közül választhatunk. Itt már bábok, hang- és tornaszerek is részt vesznek a játékban. ITT olvashatunk bővebben a különböző foglalkozástípusokról. Szeptembertől már Harasztin is kipróbálhatunk 3-at ezek közül:

Kedd 10:00 - Kerekítő Mondókás Móka, 0-3 év

Szerda 15:30 - Ovimóka, 3-7 év

Csütörtök 16:00 - Bábos torna, 1-3 év  

Helyszín: Manófalva Magánóvoda (Dunaharaszti, Toldi M. u. 7.)

Az aktuális (haraszti) hírekért érdemes követni a Facebook-oldalt!

 

Nyuszi Gyuszi babatorna - 1-3 év

Ahogy a neve is mutatja, ez inkább ugrálós, tornázós óra, mint zenélős, de rengeteg éneklés és mondókázás van benne, ezért a listán a helye. ITT írtam róla bővebben.

 

MÜPA - Babakoncert 0-3 év, Cifra Palota 0-12 év

A helyszín ugyan Budapest, Művészetek Palotája, de közel van (és a HÉV is pont ott áll meg, praktikus). Rengeteg zenés foglalkozás közül lehet válogatni, ezen az oldalon (a cím alatt be lehet állítani, hány éves gyerekeknek keresünk programot).

Többek között tartanak 30 perces babakoncerteket, ahol egy fiú gitározok, egy lány énekel és néha különböző hangszereken játszik, a gyerekek pedig körülöttük szőnyegen ülnek, mászkálnak, játszanak. Inkább lassú zenéket játszanak, hogy a kisebb babák is jól érezzék magukat (tehát nem egy Kaláka koncert). Érdemes időben (pár héttel előbb) jegyet venni, mert hamar elfogynak. Hétfői napokon tartják a koncertet (de nem minden hétfőn!), a jegy 500 Ft felnőtteknek.

A Cifra Palota vasárnaponként szokott lenni az Előcsarnokban és az Üvegteremben. Itt 10 és 13 óra között tánc- és meseelőadások, kreatív foglakozások vannak, és mindez INGYENES!

 

Ha már egyértelműen látszik, hogy csemeténk nagyon muzikális, akkor érdemes néha a Zeneakadémia és az Opera gyerekfoglalkozásait is átböngészni (ITT és ITT), mert nagyon jó dolgok vannak! 


zene2.jpg

 

süti beállítások módosítása