Szigethalom - Vadaspark, Parkerdő
2016. szeptember 06. írta: pcsj

Szigethalom - Vadaspark, Parkerdő

Szigethalom Dunaharasztitól mindössze 9 km-re van, ami nagyon baráti. Menjünk gyakran, jó kis családi napot lehet ott összehozni!

Elsőként mehetünk a Szigethalmi Vadaspark és Állatsimogatóba, ami nagyon cuki. Főleg kisállatok vannak, mint róka, mosómedve, borz, baromfi stb., de akadnak nagytestűek is, pl. szarvasok, lovak, szamarak. Lehet simogatni, etetni, távolról gyönyörködni. Szerintem minden gyerek imádja. A fölösleges energiákat pónilovaglással vagy a játszótéren ugrálással lehet még levezetni. 

Fontos infó: itt lakik Tomi, a mosómaci, Dunaharaszti tiszteletbeli örökbefogadottja! Mindenképp meglátogatni, -etetni!:)

mosomaci.jpg

 

dsc_3477.JPG

 

dsc_3462.JPG

 

Közvetlenül a Vadaspark mellett van az Emese Park, ami egy középkori múzeumfalu. Ez főleg nagyobb gyerekeknek lehet érdekes. A honlapján minden fontos infó megtalálható. 

Másik szigethalmi ’látványosság’ a Tököli Parkerdő, nem messze a Vadasparktól (térkép itt). Ez egy igazi kirándulós hely jelölt útvonalakkal, tisztásokkal, padokkal. Nincsenek nagy emelkedők (mint a hegyekben), úgyhogy gyerekekkel abszolút ideális ott kirándulni, biciklizni, piknikezni stb.

süti beállítások módosítása