Gödöllői-dombság
2016. október 15. írta: pcsj

Gödöllői-dombság

Ha inkább emelkedőkre, lejtőkre, kilátásra vágyunk, legjobb, ha a Gödöllői-dombság felé vesszük az irányt. Nagyjából ez van legközelebb Dunaharasztihoz (30-40 perc kocsival).

Itt több úton is elindulhatunk. Felmászhatunk például a legmagasabb pontra, a Margitára (344 m, térkép itt) Szadáról indulva. Elsétálhatunk a Babati-tavakhoz Máriabesnyőről (térkép itt), amiket egyébként a Mária-út is összeköt, ezen is mehetünk. Illetve a közelben van a Somlyó-hegyi tanösvény is (erről bővebb leírás ITT olvasható). Bármelyiket is választjuk, a turistautak.hu-n szuper térképet tudunk letölteni jelzett kirándulóutakkal (ha ráközelítünk a kívánt területre, letölthetjük vagy külön ablakban megnyithatjuk a térképet), nehogy eltévedjünk. Mivel dombságról van szó, durva kaptatókra nem kell számítani, tehát kisgyerekekkel abszolút ideális kirándulóhely!:)

Ha nem szeretünk turistautakkal és jelekkel bajlódni, a Gödöllői Arborétumban is sétálhatunk, ami ingyenesen látogatható! (Október 1-től csak du. 4-ig van nyitva.) Na, meg persze Gödöllőn!:)

godollo.jpg

A környéken található egyébként a domonyvölgyi Lázár Lovaspark is, ha valaki lovagolna is egyet... :) 

süti beállítások módosítása