Maminbaba
2016. szeptember 11. írta: pcsj

Maminbaba

Baba-mama No.1

Kezdjük a Baba-mama listát a táncos Maminbabával, ami már országszerte elérhető. Szerencsére Dunaharasztin is, itt nálunk Bakti-Csordás Enikő tartja az órákat, aki személyes írt arról, hogy mit kell tudni az órákról, hogy zajlanak, kiknek ajánlott stb.. :)

maminbaba2.jpg

 

"A Maminbaba – Hordozós latin fitness egy igazán szórakoztató, mégis csinosító, nőies mozgásforma latin tánc alapokkal. Nagy előnye, hogy a gyermekünkkel együtt végezhető, mert a Maminbaba órák alatt a babák valóban anyára, a hordozóba kötve, vagy pocakban ringatóznak a kellemes latin zenére. Csak olyan mozdulatokkal dolgozunk, ami a babáknak és az anyukáknak is kellemes, így aztán a picik gyakran elalszanak, mialatt anyukájuk kikapcsolódik és észrevétlenül fogy. Mivel a táncos mozgásforma boldogsághormonokat szabadít fel, garantáltan javítja az anya közérzetét is, megelőzve a szülés utáni depressziót. A gyakorlatok úgy vannak kialakítva, hogy várandós anyukáknak, ill. elöl- és háton hordozott babákkal is biztonsággal, és kiváló erősítő hatással el lehet végezni. A Maminbabát gyógytornász, hordozási- és szoptatási tanácsadó is ajánlja kisbabás és várandós anyukáknak is!

Mettől meddig:

Szülés után a 6 hetes szakorvosi kontrollt követően már lehet jönni órára. Jelenleg 2,5 éves a kisfiam, vele táncolok. Tehát a babák nem tudják kinőni – inkább az anyuka szabja meg, hogy meddig bírja a táncot a babájával.

Hogyan zajlik egy óra:

Az óra az előkészületekkel kezdődik. Kiválasztjuk a baba korának, nagyságának, mozgásfejlődésének legmegfelelőbb hordozót. Figyelembe kell venni bizonyos gyógytornászi ajánlásokat: 5 kg felett hátra tesszük a babát – bizonyos esetekben kompromisszum képes vagyok. (pl. először vagytok és pl. 5350 gr a baba), a baba lába térdhajlatban, a gerince „C” alakban, tarkója legyen megtámasztva. Ha van saját hordozód, mindenképpen hozdd el, ha kérsz hordozót, jelezd nekem óra előtt. Hordozót díjmentesen biztosítok, azonban a készletem korlátozott, ezért fontos, hogy szólj, ha kérsz.

Aztán ha már ettek, ittak a babák, sikerült őket tisztába tenni, az én segítségemmel föltesszük a babát a hordozóba/kendőbe – ha ügyes anyuka, egyedül is fölveheti a picit, akkor csak leellenőrzöm a kötést.

Aztán jöhet a tánc!!!

Bemelegítéssel kezdünk, majd sorban következnek a vidám, jó hangulatú zenék. A zenékre külön-külön koreográfiát készített a Maminbaba oktatói csapat, amelyek a várandósság, ill. szülés utáni állapot szerint gyógytornászi szempontok alapján leellenőrzöttek. Gyorsabbak-lassabbak kombinációi, hogy minél élvezetesebb legyen az óra. A kombináltabb lépéseket bemutatom a szám előtt, ha szükséges. A koreográfiák könnyen követhetőek, gyorsan bele lehet jönni, nem igényel profi tánctudást. A zenére való ringatózás, anyaközelség miatt az első 2-3 szám után szoktak a babák elaludni, ekkor alvócsuklyákkal rögzítjük a fejüket – ebben a hordozási tanácsadó, én, gyakorlott maminbabázó anyukák segítünk. Óra közben nagyon fontos a folyadékpótlás, mivel többen szoptattok, többször iszunk a számok között. Összesen 60 perces maga a mozgás, levezetéssel zárunk. 

A koreográfiákban sok a ringatózó, forgó mozdulat, amely a babák kisagyi működésére hat, ennek következtében a dislexiás, stb. tanulási zavarok megelőzését segíti. 

Óra után az öltözőben pedig pelenkázás és szoptatás közben jöhetnek a beszélgetések az éjszakázásokról, a fogacskák miatti gyötrelmekről, a hordozóválasztásról saját részre, és tudjátok, a téma kifogyhatatlan.

A Maminbaba mára egy életérzéssé nőtte ki magát.


maminbaba1.jpg

 

Országos rendezvényeink:

- Részvételek Baba-Mama expókon

- A hordozóhét alkalmából Maminbaba akciók, rendezvények

- Maminbaba karácsony

- Maminbaba farsang

- Maminbaba anyáknapi akciók, rendezvények

- Városligeti nyárköszöntő Maminbaba

- Maminbaba tábor fantasztikus, családbarát helyen, bababarát programokkal

- Fellépések városi rendezvényeken, fesztiválokon

- Médiaszereplési lehetőségek

Nagyon boldoggá tesz minket, hogy egyre több apuka is hordoz, beáll táncolni, vagy gyönyörködik anyában, ahogyan táncol. A Maminbaba családi program is tud lenni.

Szerencsés, hogy a dunaharaszti védőnők óriási örömmel és nyitottsággal fogadták városunkban a Maminbabát, így a védőnők által május végén szervezett Egészségnapon bemutatót tartottunk, ahol az egyik védőnő ezt mondta:

Ezt, amit ti csináltok elképzelni sem lehet, amíg az ember nem látja

Hát gyertek, nézzétek meg az órát, próbáljátok ki! Légy részese Te is a maminbabás életérzésnek!

Szeretem, ha bejelentkeztek. És én is kisgyerekeket nevelek. Ha nem vagy biztos benne, hogy jöttök, kattints csak az „Érdeklődöm” gombra, csak így tudok visszajelezni, ha valami esetleg nálunk közbejön – bár ritkán fordul elő.

Kérdések esetén elérhetőségeim:

Bakti-Csordás Enikő

Maminbaba tréner

30/370-1320

cseniko1@gmail.com

Facebook: Maminbaba Dunaharaszti – kövess minket!

Szeretettel várunk!"

FONTOS: Nemrég változott a helyszín! Már nem a Mannheim-ban, hanem a Moonlight Stúdióban (térkép ITT) vannak az órák és nem csak hétfőn, hanem csütörtökön is, 10 órától! 

 

maminbaba3.jpg

Taksonyban is lehet maminbabázni, csütörtökönként 10:30-tól a Mosolyzó Egészségstúdióban, ha az valakinek közelebb van. 

süti beállítások módosítása