Jóga babáknak és gyerekeknek - Dunaharaszti
2016. szeptember 27. írta: pcsj

Jóga babáknak és gyerekeknek - Dunaharaszti

Baba-mama No.2

Itt Dunaharasztin több jógastúdió is van, jó pár jógairányzat közül lehet válogatni (hatha, astanga, dinamikus, gerinc-, női, kismama jóga stb.).

Ami anyukáknak érdekes lehet - a kismama jóga után -, az a babás jóga, ami nemcsak a babát, hanem a mamát is átmozgatja és rengeteg pozitív hatása van. Kisebbeknél (kisbabás jóga, 0-8 hó) a sok ringatás, masszázs segíti a babák mozgásának, idegrendszerének fejlődését, a térérzékelésüket, egyensúlyérzéküket; nagyobbaknál (nagybabás jóga) a hintáztatás, mondókázás, játék fejleszti a finommotoros és nagymozgásokat, nyitottabbá teszi őket stb. A kismama és a babás jóga is kipróbálható 2 helyen is: a Jóga Harasztiban és a Harmónia Jógastúdióban.

A nagyobb gyerekeknek való gyerekjógának szintén rengeteg előnye van: fejleszti a gyerekek koncentrációját, segíthet testtartásbeli problémákon, szorongáson, alvásproblémákon stb. Gyerekjóga (6-12 éveseknek) kipróbálható a Yoga Stúdió Dunaharasztiban, illetve a Jóga Harasztiban, ahová gyakorlatilag babakortól 12 éves korig végig járhatnak a gyerkőcök különböző órákra: kisbabás és nagybabás jóga, Nyuszi Gyuszi torna, ovijóga, sulijóga. (A Nyuszi Gyuszi tornának igazából túl sok köze nincs a jógához, inkább éneklős, mondókázós, játékokkal játszós foglalkozás, hasonló, mint a Kerekítő Bábos torna, amiről ITT már írtam.)

Tehát van hova járatni a kis jógikat!:) 

U.I.: Remélem nem hagytam ki egy helyet sem... :)

yoga.jpg

                                          Fotó: Pinterest

süti beállítások módosítása